ARA i AQUÍ el jovent construim alternatives

Des d’ARRAN encetem una nova etapa de la nostra campanya nacional “Només Lluitant Tenim Futur. Després d’un any i mig de de lluita juvenil emmarcada en la campanya en reconfigurem el contingut i  ho fem després d’un extens procés de debat i reflexió política del conjunt de la militància que va culminar fa uns mesos en la I Conferència Nacional de Formació de l’organització.

Com a col·lectiu específic dins la societat que ens toca viure, les joves treballadores patim de forma especial uns abusos i fenòmens propis vinculats al sistema d’explotació capitalista i patriarcal. I si bé és cert que el jovent no configura en si mateix una classe social, també ho és que el nostre col·lectiu ha esdevingut un nínxol de valorització del Capital que ens imposa uns patrons i unes pautes específiques que resulten imprescindibles per a reproduir aquest sistema d’explotació.

Partint d’aquesta premissa, hem definit cinc grans temàtiques que no són sinó alguns dels elements de la nostra vida quotidiana a través del quals es concreten les diferents formes d’opressió a què estem sotmeses com a joves. Aquestes temàtiques són: la relació del jovent amb el mercat de treball, la impossibilitat d’abandonar l’espai familiar i accés a l’habitatge; els models d’oci, la participació política i l’educació. Les conclusions i apostes extretes entorn d’aquestes temàtiques constitueixen la matèria primera que configurarà el discurs i la materialització pràctica de la campanya “Només Lluitant Tenim Futur” d’ara endavant.

Així mateix, també hem pretès començar a dibuixar la base d’aquelles alternatives que, per mitjà de l’organització i l’acció política del jovent, ens han de permetre subvertir totes aquestes problemàtiques i construir un nou paradigma de societat en què el jovent ens sapiguem plenament lliures. Tot plegat, amb la voluntat de fer extensives les nostres línies de treball a tot el moviment juvenil dels Països Catalans i, encara més, al conjunt del jovent treballador català.

Qüestionar, criticar, denunciar i desobeir tot allò que ens imposen el capitalisme i el patriarcat a través de les seves estructures d’opressió resulta imprescindible en la nostra lluita per transformar la societat. De la mateixa manera, és necessari que siguem capaços de desenvolupar una tasca en clau propositiva que faci trontollar els fonaments del sistema i, en darrer terme, posi les bases d’una nova societat lliure de tota forma d’opressió. Cal que ho fem des d’ARA mateix, amb les eines de què disposem i conscients del descomunal potencial revolucionari que tenim com a joves. I sobretot, cal que ho fem AQUÍ. En el nostre entorn més immediat. Des dels barris, pobles i ciutats dels Països Catalans comencem a posar des d’avui mateix les primeres pedres d’aquesta societat que volem construir per demà.

Independència. Socialisme. Feminisme.

Només Lluitant Tenim Futur!