Palma | Edifici buit, OKUPA’L!

Publicat el

La nit passada, tingué lloc en diversos punts de Ciutat, l’acció Edifici buit, Okupa’l! Amb aquesta, volem reivindicar que consideram que una necessitat pròpia de les joves i un dret reconegut per les institucions i les lleis de l’Estat Espanyol com és el dret a l’habitatge digne, queden vulnerades i relegades a les capacitats econòmiques personals i familiars de les joves. Aquelles que poden emancipar-se passen a ser només una petita part de les joves, ja que per poder-nos emancipar no només ens cal una feina, si no que ens cal una certa estabilitat per poder pagar el lloguer mes rere mes. I mentrestant als Països Catalans hi ha més d’un milió d’habitatges buits, un 13,5% del total dels habitatges construïts.

Una situació causada per la bombolla immobiliària i l’especulació que no tan sols ha afectat el País Valencià sinó que s’ha estès arreu del català, com ara a Manresa i Igualada al Principat o a Inca a les Illes. Davant d’aquesta situació que vivim les joves i que ens impedeix poder donar resposta a una de les nostres necessitats tant bàsiques com és la necessitat de l’habitatge, des d’ARRAN volem fer una aposta per a l’okupació com a alternativa per assegurar-nos el nostre dret a l’habitatge, i al nostre dret a desenvolupar-nos com a subjectes polítics.

Des d’ARRAN reivindicam l’okupació d’edificis  abandonats destinats a l’especulació, defensam l’okupació de pisos de nova construcció propietat d’entitats financeres i animam a l’okupació de cases buides pel tancament d’immobiliàries especuladores com a forma per alliberar espais per a que siguin les joves les que amb l’autoorganització i l’autogestió donin resposta a una necessitat, que hauria d’estar garantida com a dret fonamental que és, a través de generar habitatges col·lectius que trenquin amb els actuals models individualistes i patriarcals basats en la propietat privada del sòl i l’habitatge, i permetin avançar cap a la construcció d’un contra-model d’habitatge basat en l’autogestió col·lectiva.

EDIFICI BUIT, OKUPA’L!

Llibret d’okupació. El jovent construïm alternatives!

      


   


Comments are closed.